Portal de Transparencia de la Diputación de Alicante
PORTAL DE TRANSPARENCIA
DIPUTACIÓN ABIERTA

Índexs de Transparència

Mapa Infoparticipa

    • El Segell Infoparticipa és un dels reconeixements més rellevants en l’àmbit de Transparència, Bon Govern i Comunicació Pública. Pertany al projecte Infoparticipa, gestionat des de grup ComSET (Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència), dirigit per Armand Balsebre. La seva metodologia es basa a avaluar l’índex de compliment de transparència de les webs corporatives a partir d’aplicar una sèrie d’indicadors adaptats a la llei i al decàleg de bones pràctiques de la comunicació local pública. El seu principal objectiu és col·laborar en la implementació de la Llei de Transparència i millorar els continguts que s’ofereixen a la ciutadania amb una major eficàcia i eficiència comunicativa. Per a això, es realitza un seguiment continuat de les informacions publicades en les webs institucionals de diferents administracions d’àmbit local, comarcal o provincial.
      La Diputació d’Alacant ha rebut el guardó Segell Infoparticipa 2019 amb una puntuació del 89%.
    El Segell l’atorga la Universitat Autònoma de Barcelona i l’avaluació correspon a una comissió integrada per representants de la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Observatori de Transparència, Governança i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU.

  • Veure puntuació Diputació d’Alacant: Enllaç

Transparència internacional

Transparència Internacional Espanya és una organització no governamental que elabora i publica uns índexs que estan “exclusivament dirigits a mesurar el nivell de transparència de les corresponents institucions públiques, i tot això a través de l’avaluació de les dades i la informació que publiquen en la seua pàgina web en relació amb els huitanta indicadors i àrees de transparència de cada índex, tal com s’explica de manera clara i detallada en la metodologia de cada un d’ells”. En el any 2012 es va elaborar el primer informe sobre diputacions. La nostra institució hi ha participat responent al qüestionari que ens va enviar i hem obtingut els resultats següents:

2015. Puntuació obtinguda en l’INDIP

2013. Puntuació obtinguda en l’INDIP

2012. Puntuació obtinguda en l’INDIP

Dyntra

Dyntra

    • treballa en el mesurament i gestió del govern obert en les organitzacions i ha desenvolupat una plataforma col·laborativa que té com a objectiu mesurar la informació pública de governs, administracions públiques i altres agents.

2017. Veure puntuació obtinguda

subir